Tänkvärt vid köp av valp

Lite tänkvärt innan du bestämmer dig för en valp.

 • Vad har du tänkt att ha din hund till.
  Det kan vara bra att veta om man ska sin hund till något speciellt, t.ex. agility, utställning, avel eller bara som sällskapshund. Då är det lättare att komma överens om vilken av valparna som bäst för det du vill ha din hund till.
 • Ska jag välja tik eller hane?
  Det är ingen skillnad att ha en tik eller hane om man tänker på hundens sätt. På en stor hundras är det mer märkbart mellan tikar och hanar. Små raser märker man inte av det på samma vis, det är inte säkert att det är hanen som är den mest tuffa, det kan lika gärna vara tiken som är tuffast.
 • Är det mycket jobb med en Papillon?
  Nej, det är en ras som "rättar" sig efter sin ägares behov. Vill man ha en Papillon som sällskapshund så passar den alldeles utmärkt då den är liten och inte tar stor plats.
  Vill man ha en hund att tävla med så passar den även bra till det . Papillonen är en ras som vill göra det som sin husse eller matte vill. En papillon vill alltid göra rätt, den vill vara sin ägare till lags.
  Behöver den mycket motion?
  Alla hundar behöver få motion. Däremot behöver olika raser olika mycket av motion. Vill man ha en hund för rent sällskap klarar en Papillon av att få gå vanliga promenader med sin ägare. Vill man ha en hund som man vill arbeta med men inte vill ha en stor ras passar en Papillon bra till det också, den är följsam, söker ögonkontakt och vill alltid göra rätt ifrån sig.

Köper man en Papillon brukar det ofta sluta med att man förr eller senare köper en till.