OM MIG

Jag heter Ingela Lundström och bor tillsammans med min man Bengt i Södertälje. Vi bor i en villa med stor tomt där hundarna kan springa och busa med varandra och jag kan träna agility och rallylydnad med dom. Hundintresset har jag haft hela livet.

Glimmerns kennel startade jag upp 2001. Jag har växt upp med hund och har haft hund i hela mitt liv. Min första "egna" hund köpte jag 1989, det var en Golden Retriever. 1998 skulle min äldsta dotter som då var 9 år få köpa sig en egen hund och hon valde just en Papillon som döptes till Itzie (Lamonia's Wilma), det är tack vare henne som vi kommit i kontakt med denna underbara hundras.

Jag startade min kennel genom att ta en kull på vår första Papillon, Itzie. Målsättningen jag har med min uppfödning är att jag vill kunna föda upp valpar/hundar som har ett bra mentalt psyke och som tycker om att arbeta och även kan ställas ut på utställning när intresse finns.
Jag har nio avkommor från min uppfödning som har utfört godkända BPH-tester med skott.

Jag tycker att man ska kunna använda sin hund till många olika aktiviteter så som agility, rallylydnad, nosework, sök, viltspår och utställning m.m. Många kan kan säkert tycka att en Papillon är liten och bräcklig men det är långt ifrån sanningen.
Papillonen är välrepresenterad inom många hundsporter.